Andrzej Nowak: Az orosz birodalom áldozatai – a birodalom mint áldozat című könyvének bemutatója

A kicsiknek nincs semmi joga! Ez az imperializmus lényege 
Andrzej Nowak: Az orosz birodalom áldozatai – a birodalom mint áldozat című könyvének bemutatója

2022. szeptember 29-én, csütörtökön a Párbeszéd Háza konferenciatermében telt ház mellett mutatta be az Örökség Kultúrpolitikai Intézet, a Lengyel Intézet, valamint a varsói Felczak Intézet hivatalos keretek között Prof. Andrzej Nowak: Az orosz birodalom áldozatai – a birodalom mint áldozat című kötetét. A Nyugat-eurázsiai idő sorozat nyolcadik kiadványáról a szerzővel Mitrovits Miklós történész beszélgetett.

Bővebben...

Tihanyi kulturális élet - Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet Örökség Műhely elnevezésű beszélgetés sorozatának következő állomásán a tihanyi kulturális életet járjuk körül. Kerekasztal-beszélgetésünkre október 11-én (kedd) délután 14 órától a felújított Magtár épületében kerül sor. (Tihany, Mádl Ferenc tér 1-2, 8237)

Bővebben...

Mélyebb szinten kell megismernünk az orosz lelkületet - Hammerstein Judit: Oroszok és magyarok című könyvének bemutatója

2022. szeptember 19-én, hétfőn a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében mutatta be az Örökség Kultúrpolitikai Intézet hivatalos keretek között Hammerstein Judit: Oroszok és magyarok. Magyar írók Oroszország- / Szovjetunió-tapasztalata az 1920-1930-as években című kötetét. A Nyugat-eurázsiai idő sorozat hetedik kiadványáról a szerzővel Dr. Gyarmati György történész, L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke beszélgetett Gulyás István, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője moderálása mellett.

Bővebben...

KÖNYVBEMUTATÓ - Andrzej Nowak: Az Orosz Birodalom áldozatai - A birodalom mint áldozat

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tisztelettel meghívja Önt Andrzej Nowak: Az Orosz Birodalom áldozatai - A birodalom mint áldozat című könyvének bemutatójára, melyet 2022. szeptember 29-én (csütörtökön) délután 18 órától a Párbeszéd Házában tartunk. (1085 Budapest, Horánszky u. 20.)

Bővebben...

Tihany a jövő útján

A Tihanyban megvalósult fejlesztések kapcsán tartotta meg legutóbbi kerekasztal-beszélgetését az Örökség Kultúrpolitikai Intézet.

Bővebben...

Könyvbemutató - Hammerstein Judit: Oroszok és magyarok

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tisztelettel meghívja Önt Hammerstein Judit: Oroszok és magyarok. Magyar írók Oroszország- / Szovjetunió-tapasztalata az 1920-1930-as években című könyvének bemutatójára, melyet 2022. szeptember 19-én (hétfőn) délután 17 órától a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében tartunk. (Budapest, Múzeum krt. 14-16, 1088)

Bővebben...

Egy irodalmi nemzedék a rendszerváltozás forgatagában - Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetés

2022 első Örökség Műhely kerekasztal-beszélgetését Egy irodalmi nemzedék a rendszerváltozás forgatagában címmel rendezte meg az Örökség Kultúrpolitikai Intézet. A 2022. augusztus 24-i rendezvényen Kukorelly Endre, Petőcz András, Zalán Tibor és Turczi István Babérkoszorú-díjas költők, írók beszéltek a témáról a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a József Attila-díjas író, s a Tokaji Írótábor elnöke, L. Simon László moderálása mellett. Az eseményre az 50. Tokaji Írótábor keretében került sor.

Bővebben...

Megjelent Andrzej Nowak könyve

Megjelent Andrzej Nowak: Az Orosz Birodalom áldozatai - a birodalom mint áldozat című könyve.

Bővebben...

Az egész országban nagy sikert aratott a Lázár Ervin Program

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával (2022 áprilisa előtt EMMI) a Lázár Ervin Programhoz kapcsolódva 3500 ötödikes és hetedikes diák múzeumpedagógiai foglalkozásokon való ingyenes részvételét szervezte és bonyolította le 2022 tavaszán, együttműködve a Magyar Nemzeti Múzeummal és az MNM tagintézményeivel.

Bővebben...

Mozaik Múzeumtúra Roadshow Esztergom

2022. május 27-29. között került megrendezésre a Mozaik Múzeumtúra Roadshow Esztergomban. A háromnapos rendezvényen a látogatók részt vehettek egy élő történelmi tárlatvezetésen az MNM Esztergomi Vármúzeumában, több időpontban induló tárlatvezetéseken az MNM Balassa Bálint Múzeumában, múzeumpedagógiai foglalkozásokon az MNM Babits Mihály Emlékházában, vagy akár egy családi napon a Duna Múzeumban. A Mozaik Múzeumtúra Roadshow Esztergom program rendezvényeit a 2022. május 27-29. közötti időszakban mintegy ezer fő érdeklődő látogató kereste fel.

Bővebben...

Eseménynaptár

Október 2022
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás


A Magyarság Kulturális Fővárosa Program előkészítését a Miniszterelnökség támogatja.


Tájékoztató rendezvényeken készülő fényképfelvételekről és azok felhasználásáról:
Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tájékoztatja a rendezvényein résztvevőket, hogy az eseményeken kép- és hangfelvételeket készíthet.
A rendezvényeken részt vevők az azokon való részvétellel elfogadják és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép- és hangfelvétel készüljön. Tudomásul veszik, hogy a rendezvényen készült fotókat az Intézet a honlapján és közösségi média oldalain a rendezvény népszerűsítése, a rendezvényről tájékoztatás céljából felhasználhatja.
A rendezvényről készült felvételeket az Intézet jogosult átadni a rendezvény fellépőinek, szereplőinek honlapjukon és közösségi média oldalaikon történő felhasználásra.
A fényképek törlése indokolt esetben kérhető az info@oroksegintezet.hu e-mail címen.

©2022 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 389 0838 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |