Folytatódik a MúzeumokMa 2020 kutatás

A 2020-2021-ben lefolytatott MúzeumokMa 2020 című kutatás célja a magyar múzeumi szféra átfogó állapotfelmérése, valamint a kialakult állapotokkal kapcsolatos szakma vélemények feltérképezése volt. A kapott eredmények hozzájárulnak a megalapozott szakmai és kultúrpolitikai döntéshozatalhoz, valamint segítik az előremutató fejlődési irányok kijelölését és a múzeumi szféra szemléletformálását.

A kutatás még a közalkalmazotti jogviszony kivezetése, illetve a koronavírus–világjárvány előtt indult el. A jelen utánkövetés keretében azt kívánjuk felmérni, hogy a korábbi eredmények publikációja, illetve az időközben bekövetkezett váratlan események mennyiben befolyásolták a kutatásban érintett múzeumi területekről való gondolkodást, különös tekintettel az utánpótlás, a munkatársak pályán tartása, illetve a tudományos munka témakörére. Az utánkövetés keretében néhány kérdést megismétlünk abból a célból, hogy összevethessük a válaszokat a korábban kapott eredményekkel, valamint új kérdéseket is megfogalmazunk a kutatás kezdete óta eltelt időszak tapasztalatai alapján.

A kutatás folytatása online kérdőíves adatbekérés, valamint fókuszcsoportos beszélgetés formájában valósul meg. A kérdőív a muzeális intézmények vezetőit, a középvezetőket és a múzeumi szakembereket szólítja meg. A folyamatban továbbra is a Kultúráért Felelős Államtitkárság Múzeumi Főosztálya, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet, mint a kutatás koordinátora, valamint a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ és a MúzeumOD vesznek részt.

A kutatás utánkövetésének eredményeiről az oroksegintezet.hu, a magyarmuzeumok.hu, a mokk.skanzen.hu és online felületein adunk tájékoztatást.

A múzeumi szakemberek számára elérhető kérdőívet az alábbi linken érhetik el az érintettek. Kérjük töltsék ki a kérdőívet, segítsék a kutatást, ezáltal a múzeumokat érintő jövőbeli fejlesztéseket azzal, hogy véleményüket kinyilvánítják!

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás


A Magyarság Kulturális Fővárosa Program előkészítését a Miniszterelnökség támogatja.


Tájékoztató rendezvényeken készülő fényképfelvételekről és azok felhasználásáról:
Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tájékoztatja a rendezvényein résztvevőket, hogy az eseményeken kép- és hangfelvételeket készíthet.
A rendezvényeken részt vevők az azokon való részvétellel elfogadják és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép- és hangfelvétel készüljön. Tudomásul veszik, hogy a rendezvényen készült fotókat az Intézet a honlapján és közösségi média oldalain a rendezvény népszerűsítése, a rendezvényről tájékoztatás céljából felhasználhatja.
A rendezvényről készült felvételeket az Intézet jogosult átadni a rendezvény fellépőinek, szereplőinek honlapjukon és közösségi média oldalaikon történő felhasználásra.
A fényképek törlése indokolt esetben kérhető az info@oroksegintezet.hu e-mail címen.

©2024 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 388 2348 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |