Kultúrvízió 4. – Keresztury-Albert Zsolt: Hétköznapok a Pusztában

Kultúrvízió címmel vette kezdetét idén az Örökség Kultúrpolitikai Intézet új sorozata. Az Intézet egyik kiemelt célja a magyar kultúra sokszínűségének bemutatása, a gazdag magyar kultúrkincs megőrzése, megismertetése és ezáltal a magyar kulturális identitás megerősítése.

Ennek érdekében az Örökség Kultúrpolitikai Intézet a kápolnásnyéki Halász-kastéllyal szorosan együttműködve örökíti meg az ott megrendezésre kerülő kiemelkedő kulturális értéket képviselő, hangulatos és élményekkel teli koncerteket. A Kultúrvízió keretében felvett produkciókat az Intézet 2021. második felében folyamatosan publikálja a közönségnek.

A sorozat negyedik alkalmán, szeptember 23-án, csütörtökön Keresztury-Albert Zsolt: Hétköznapok a Pusztában című kastélykoncertet publikáljuk. A felvétel a kápolnásnyéki Halász-kastélyban készült. Keresztury-Albert Zsolt zeneszerzői munkásságának ihletője és éltetője a Kárpát-medence magyar népzenéje. A koncerten az alföldi régió népzenéje és a puszta hagyományos hétköznapjainak hangulata áll a középpontban. A zongora- és kamaraművek előtt a kapcsolódó népdalokat autentikus formában is meghallgathatta a közönség.

A koncerten Keresztury-Albert Zsolt műveit előadják:

• Zongora: Albert Béla, Richter Anna Zsófia, Dobozy Ágoston
• Hegedű: Gál-Tamási Anna
• Cselló: Asztalos Dorottya
• Ének: Albert Anna

A Hétköznapok a Pusztában című előadás: 

 

A Kultúrvízió című sorozat további részleteiért kérjük, figyeljék az Örökség Kultúrpolitikai Intézet online felületeit!
www.oroksegintezet.hu
https://www.facebook.com/oroksegkulturpolitikaiintezet

A kulturális esemény felvétele és online közzététele az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő közreműködésével valósult meg.

Eseménynaptár

November 2022
H K Sz Cs P Szo V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Kiadványok megrendelése


 

Hírlevél feliratkozás


A Magyarság Kulturális Fővárosa Program előkészítését a Miniszterelnökség támogatja.


Tájékoztató rendezvényeken készülő fényképfelvételekről és azok felhasználásáról:
Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet tájékoztatja a rendezvényein résztvevőket, hogy az eseményeken kép- és hangfelvételeket készíthet.
A rendezvényeken részt vevők az azokon való részvétellel elfogadják és kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk kép- és hangfelvétel készüljön. Tudomásul veszik, hogy a rendezvényen készült fotókat az Intézet a honlapján és közösségi média oldalain a rendezvény népszerűsítése, a rendezvényről tájékoztatás céljából felhasználhatja.
A rendezvényről készült felvételeket az Intézet jogosult átadni a rendezvény fellépőinek, szereplőinek honlapjukon és közösségi média oldalaikon történő felhasználásra.
A fényképek törlése indokolt esetben kérhető az info@oroksegintezet.hu e-mail címen.

©2022 Örökség Kultúrpolitikai Intézet, 1092 Budapest, Ferenc körút 14. | Tel.: 06 20 389 0838 | E-mail: info@oroksegintezet.hu |